29 Şubat 2016 Pazartesi

OH MY GHOST K-DRAMA


   OH MY GHOST


2015 yapımı romantik, komedi, fantastik türlerinin harika birleşimi bir dizi.Allahım kendimi boşlukta hissediyorum diyenlere tavsiye edilir.Ha dizi bitince daha fena bir boşluk hissi oluyor uyandıriyim.


Hemen baş karakterleri anlatmak yerine diziye tuz, biber, kimyon, makarna, sevgi, ışık, sonra kalpçik kalpçik olan arkadaşları tanıtiyim.

Ortadaki kızımız kin biriktirmiş bir hayalet.(gerçi sonra ağır yanımış olduklarını anlıyolar ama neyse)


Shin Soon Ae (Kim Seul Gi )
Beden beden dolaşıp kinini yok edecek ve onu cennete yollayacak erkeği arayan bir hayalet.Birgün onu cennete postalamanın peşinde olan falcı kadından kaçarken mükemmel uyum sağladığı kızın bedenine saklanır.Ama yalnış bir şeyler var o bedene hapsolur ve bir anda Na Bong Sun'un hayatını yaşamaya başlar. İçine girdiği bedenin aksine sıcakkanlı rahat takılan şen şakrak bi kız.Başına neler gelebilir az çok anlarsınız zaten.


ÖHÖM!!! Abimizi tanıtayım, kendisine Cordon diyolar.niye bilmiyom:D Seo Joon (Kwak Si Yang )
Onun hakkında söylicek cok şey var da hangi birini yazayım.Sempatik, hele içince abooov çocuklaşıyo bi tatlı bi tatlı ki yanak mıncırmalık.Harika bi vücudu var.Gifte kıza oyle bakmasına aldanmayın sadece kardeşi olarak yani.



  Heo Min Soo (Kang Ki Young )
Kendisi sos şefimiz oluyo.İlk bikaç bölüm kıl olursunuz ama sonra çok seviceksiniz inanın.Öyle de sevdirir işte kendini :D Ayy benzincide çalıştı bu bi bölümde nasıl üzüldüm şefi nasıl azarlıyodu üstü.Neyse kii kahramanı geldi ve çekip çıkardı onu o bataktan:D



Choi Min Chul(Jo Dong Cheol )
Bu adamla ilgili çok bişey hatırlamıyom ama.Enee valla hatırlamıyom la.Heh sos şefi önce buna emir verip sonra da önünde eğilmişti.


Choi Ji Woong ( Oh Eui Shik )
Sos şefi buna bağırmıştı Old Boy musun sen kes şu saçlarını diye:D


İşte ekip kabaca böyle:D


Na Bong Sun (Park Bo Young )
İşte ana karakterimiz.İçine bir hayalet girmeden evvel aynen böyle görünüyordu.Hayaletleri görebilen bi kız yemek yapmak tek aşkı ha bir de bloğu var.Sürekli özür diliyo.Ben onu böyle de sevmiştim.Hayaletliyken de sevimli.
Hem sonrasınd hayaletimizle arkadaş bile oluyolar zaten neden olmasın ki win win:D



FİGHTİİİİİİİİİNGGG!!!


Kang Sun Woo (Choi Jung Seok )
Kendini beğenmiş yakışıklı şefimiz.Arkadaşına platonik.Neyse boşverin o kızı bunlar çokk büyük bir aşk yaşıyolar.Şef aşıkken çok şeker ya elinizde olmadan siz de sevebilirsiniz şefi.


Bu durum 3 kişi için de zor.Hayaletimiz de şefe aşık oldu.


Burda Na Bong Sun artık ben varım seni koricam diye bağırıyodu:D




Ya galiba en sevdiğim sahne buydu ya.Gurur duyuyodu kızla hava atıyodu millete abi ama kurban olurlar bu kadar tatlı olunur mu ama :D:D:D



Dizide birkaç dakika da olsa Seo In Guk da görülüyor.DUYURULUR:D


Polis Choi Sun Jae'ye (Lim Ju Hwan ) dikkat sandığınız kadar iyi biri değil yani iyi biri ama bedeni kötü bi hayalet tarafından ele geçirilmiş.


Arkadaş sırf şu sahnenin hatırına bile izlenir.İyi ki izlemişim:D:D:d

11 Şubat 2016 Perşembe

THE CON ARTISTS





  Kim Woo Bin hayranı olarak söyleyebilirim ki adam efsane.Onun gibisini daha önce görmedim her ifadesi ayrı güzel.Gülüşü güzel, bakışı güzel, sinirliyken güzel adam doğal cool.Allah vermiş yani.İlk kez To The Beautiful You'da görmüştüm.Sonra A Gentlemens Dignity'de, White Christmas'ta ve School'un 2013 yapımında izlemiştim.Sonra bi The Heirs'e bakayım dedim adam gene efsane.Adam gene ortamı uçurmayı beceriyo.Bilmem kaç bölümlük diziye sadece 10 bölüm katlanabildim.Konusunu açmışken söylemek istiyorum ben oyuncu kadrosu bu kadar iyi olup da senaristi bu kadar boğucu bir dizi daha izlemedim Allahım yok böyle bir şey artık bilgisayara kafa atacaktım ya dizi ilerlemiyor izleyemedim.Sen diziye Lee Min Ho, Kim Woo Bin, Park Shin Hye,Kang Min Hyuk ve daha nicesini al ama senaryoyu dert etme olacak iş mi ya yıldız geçidi olsun sana çok paramız var millete sataşan ergen oynatacaza dönsün. Bir kere Woo Bin'im öyle çirkin bi babadan çıkmış olamaz çok abzürt.Twenty filmi için konuşmayayım ona ayrı bir içerik hazırlamak istiyorum çünkü bura yetmez:D.

  Lee Hyun Woo için de yazmak istediğim bir şeyler var.Onu da ilk kez To The Beautiful You'da görmüştüm.Vay arkadaş ne diziymiş be Min Ho'mu da ilk orda görmüştüm.O zaman izlemeyenlere öneririm gerçi Damla'm Japon yapımının daha güzel olduğunu söylemişti ama neyse konumuz ülkesi ya da yapım değil oyuncular efsane.Evet To The Beautiful You'da en sevdiğim karakter turuncu kafalı Lee Hyun Woo'ydu.O kadar tatlıydı ki şu sıra Moorim School'un özel güçleri olan yakışıklı idol starını oynuyor hakkını da veriyor hani.Şimdi hatırladım da motoru şahlandırıp bi arabanın üstüne sürmüştü voah çok havalıydı adamım:D

  Neyse konuya geri döneyim.


  Film 2014 yapımı farkındayım geç kalmışım ama Kore Dünyasında çok yeniyim.
Yönetmenimiz Kim Hong Sun.


 Kim Woo Bin bu filmde Ji Hyuk karakterini canlandırıyor ama harbiden can vermiş yani role bir başkası ne kadar yakışırdı bilmiyorum.Ji Hyuk antika ve mücevher hırsızı.Aslında işi plan yapıp kasayı açmak kısaca beyin.


Lee Hyun Woo ise Jong Bae adında bir hacker.Vov dostum bu rolü fazlasıyla ters köşeydi.İzleyenler hak verir şaşırtıyor.


Diğer karakterimiz millet ona Hyung diye hitap ettiğinden adını bilmediğim Go Chang Seok.Filmde ekibin  mühendis abisini canlandırıyor.



   Bu üçlü 1 saat 57 dakika boyunca kalbimin sakinleşmesine müsade etmediler o kadar iyiydi ki.


  Büyük bir kuyumcu soygunundan sonra Çinli Başkanla ne kadar istemeseler de çalışmayı kabul etmek zorunda kalırlar çünkü sevdikleriyle tehdit ediliyorlar.

  Bakalım Adamlarımızın başına neler geliyor ya da adamlarımız başka adamların  başına neler getirecekler.


Bu kesik burun abimize dikkat milletin kolunu kırmakta harika.Etkileyici:D